• 29.07.2016, 20:00

Gjengen du ikke vil møte alene om natta


Det er mørkt ute, jeg går alene. Jeg hører en lyd bak meg. Jeg snur meg. Ingen der. Jeg går videre, raskere nå. Lyden igjen. Jeg snur meg igjen. Og så får jeg øye på de. Jeg har hørt om de. Det er de du ikke ypper deg med. De har våpen og kommer nærmere og nærmere. Raskere og raskere. Jeg har hjertet i halsen og løper så fort beina mine kan bære meg. #mammablogg #mamma #tvillinger #gutter #baby #barn #familie #familieliv #småbarn #småbarnslivet #gjengen #natta

  • 26.07.2016, 08:52

Slosskamp


  • 24.07.2016, 20:57

Tvillingene mine, i dag skulle vi feiret dere.


Plutselig gikk det opp for meg hva datoen er. I dag skulle dere ha fylt ett år, begge to. Jeg klarer ikke å glemme det, men det ble ikke noe av.
Jeg kunne si "dere må" men dere gjorde jo som dere ville likevel.

Det føles litt rart, men likevel godt. Dere styrte skuta, og kunne ikke gjort det bedre. 

 For et år og en dag siden i dag startet det evig lange sykehusoppholdet vårt. 23.07.16 startet med vannavgang tidlig på morgenen. Uke 34. Mamma kom for å bli igjen med Lilly som enda sov. Jordmor kom også. Jeg fikk ikke lov å reise meg, hodet til tvilling 1 var ikke festet ennå. Bare for å gå på do.

Vi reiste til sykehuset. Der målte de, sjekket, og passet på at alt var bra. Alt var bra.
Men det var litt tidlig. Til tross for det var jeg i ekstase. Endelig, skulle dere komme. Jeg var så klar. Jeg ventet hele dagen.
Om det ikke skjedde noe i dag, sa legen, ville han sette meg i gang i morgen. 
Dere kom ikke den dagen. Mamma lo og sa til meg at dere ventet på 24.07 for dere kom til å holde meg i aktivitet 24/7. Jeg lo med.

Det ble ny dag. Legene tok en siste ultralyd før i gangsetting og ser at vannet ikke har gått. Ingen vannavgang = ingen i gangsetting. Jeg følte meg knuuuuuuust.


"Så lei av å være så stor.
Så klar for å bli trebarnsmor.
Så klar for å møte deg og bror.
Så la oss synge i kor. 
Æøæøæøæø."

 

Jeg følte meg så knust. Jeg fikk ikke reise hjem heller, for dere kunne plutselig komme når som helst, og raskt. Kanskje.
Jeg trodde jo dere aldri skulle komme. "Magebu" for alltid. Men så kom dere til slutt. 3 uker og 5 dager senere.
Å, som jeg ventet på dere 


 

Klikk her for å lese "Syv ting som suger når man er gravid".

Klikk her for å lese innlegget om dagens fanteri av Liam.


#tvillinger #twin #mammablogg #fødsel #bursdag #gutter #1år #baby #sykehus #lei #gravid

 

 

  • 20.07.2016, 10:33

Tvillingene 11 mnd!


Enda en mnd har gått og jeg er fortsatt like betatt. Om noen skulle lure. Disse guttene smelter meg som en is ute i solskinnet. Som kremen som helles over en altfor varm kake. Som osten drysset over en perfekt rund pizza. Haha, jeg kan ingenting for det. De er så flotte!Jeg merker at guttene etablerer en tydelig tilknytning til meg og det syntes jeg er spennende etter alt jeg har lest om det i psykologi. Jeg kan gå inn og ut av rommet og bli møtt med lykke-gisp og fire små foter tripper bort og slenger seg på meg. Når det skjer hører jeg pokemon theme sangen inni hodet mitt. "Gotta catch 'em all." haha!

Det er ikke så mye nytt siden sist mnd, men stor forbedring i det som var nytt sist mnd.
De sier ikke bevisst noen ord ennå men mange lyder "bæ" "atata" "bababa" "mamama" "papapa" "hei" "eple" "bø" "rrr" "kkki" "shhh". Liam prater spesielt mye og bruker bøllefrø dialekt. Guttene leker ofte veldig fint sammen, det vil si, den ene slenger seg over den andre også ler de. Jeg blir alltid litt redd for at det er brytekamp på gang, men så er det jo bare en intens level av kos som jeg ikke forstår er mulig.
Begge to lærte seg å gå en god stund før de ble 10 mnd
 og nå går det veldig fort, nesten-løping, og det er mer stabilt i den forstand at jeg ikke lenger føler jeg må lukte på ånden deres når de kommer hjem om kveldene.
Dexter har klappet lenge og nå er også Liam begynt. Og alt som har med Storesøster å gjøre er gull verdt for de. Ååå, det er så tydelig at hun er noe av det kuleste de vet. 

 


Tvillingene 10 mnd kan du lese her

 

#utvikling #tvillinger #hverdag #mammablogg #mamma #baby #stolt

  • 10.07.2016, 07:53

Lyden som gjør at jeg fryser til


DUNK. Jeg venter med ørene på spiss, og kroppen spenner seg, den er klar for å løpe til dere ved den minste lyd.
Datt en av dere? Eller kastet noe i gulvet?

Jeg venter.

Ingenting.

Jeg slapper av og går for å se til dere likevel.
Dere har allerede startet "operasjon rydd huset" selv om klokka bare er syv. Ikke har dere tatt på dere klær en gang heller. Bare.. rett på jobb. For en viljestyrke, for en energi, for en inspirasjonskilde dere er!

 

God overvåknings hjelp har du også. Blid og hyggelig kar. "Kysten er klar" tenker jeg han forteller deg.
Jeg tenker jeg får gjøre det jeg kan, og hjelper dere med ryddeprosjektet. "Jeg er jo flink til å rydde, jeg. Bare se" sier jeg til dere og rydder bort hele saken. 
"Klar for runde to!" opplyser overvåkningsmannen og du begynner på'en igjen.


_____

Det skal sies at, i det jeg skrev slutten på dette innlegget, kom Dexter bort til meg. Jeg tok han opp og hadde han på fanget litt i mens jeg skrev videre. Han ville nok helst ha meg med å leke litt og jeg ville helst skrive ferdig først.
Så, han ser på meg på en sånn "du spiller jo bare data du, ikke har du badet meg eller børstet håret mitt, dette er håpløst og nå kommer leksa di" måte. Han lager en brekkningslyd og før jeg vet ordet av det er kjære mor (meg) er full av gulp (Dexter).
Nå har jeg ikke lov å sitte på dataen en stund. Adjø. 

#homeschooled

 

#tvillinger #godmorgen #blogg #hverdag #helg #mamma #mammablogg.
 

  • 23.06.2016, 19:40

Hei bloggen!
Kul selfie??? I dag har jeg og Dexter funnet på mye fanteri!!! Dagen begynte med at jeg overtalte Dexter til å ta av seg bleien og tisse i senga. Jeg visste at hvis han gjorde det så kom jeg til å få melk først...... 1-0 til meg!
Etterpå når Mamma skiftet bleie på meg, og dette timet vi nøye slik at Pappa var ute og drakk morgenkaffen når det skjedde, tok Dexter tak i våtserviettene og løp. Haha, hva gjør du nå da Mamma???? 

Det var en heftig morgen på lure-fronten. Vi tok det litt roligere videre utover dagen, for selv om Pappa var hjemme så blir de jo slitne, de gamlingene. 

 


Til middag der i mot... Vi trodde jo faktisk det var en glipp i systemet.
Hør her, vi fikk servert ut hver vår tallerken med makaroni og pølse. Helt selv. Null regulering. Altså, jeg vet ikke hva tanken bak dette var? At vi skulle spise fint? Selv? Jeg så på Dexter og han så på meg... 
Glisene våre gikk helt rundt. Dexter tørna tallerkenen sin på null komma niks (swaaag) og jeg gjorde det samme, Pappa klarte akkurat å ta tallerkenene før de falt i gulvet. Vi er optimistiske om at ved litt trening blir vi nok kjappere enn han. 

Etter middag hadde vi det råkult med Storesøster på trampoline, sjekk it -
 

Nå skal vi legge oss. Natta!!


 

______________________

#tvillinger #barn #ute #trampoline #lol #bilder #mammablogg #hverdag #swag #selfie #småbarn #småbarnslivet #familie #gøy #hacket

  • 23.06.2016, 10:36

It only takes 2 words to piss somebody off... 


 

"Yo Mama" 
 


_________

#tvillinger #mamma #haha #lol #mammablogg #bilder

  • 19.06.2016, 11:03

Tvillingene 10 mnd!


Nå er tvillingene blitt 10 mnd gamle. Utrolig hvor fort tiden går. De utvikler seg så fort og veldig i takt!
Jeg tenkte jeg ville lage en oversikt over hva de kan og har lært seg så langt:Motorisk: Gå, krype (skummelt fort!), klappe, bruke pinsett grep.Språk: Begge reagerer på navnet sitt og sier forskjellige lyder/ord som ki, atatata, mamamama, papapapa, hei, rrrrrrrr.
De forstår noen ord/setninger: "Vil du komme til mamma og få litt banan?" = De kommer bort og får banan.
"Vil du opp til mamma?" = De lager gledeshyl og strekker armene ut mot meg. Og ja, jeg smelter like mye hver gang!


Sosialt: Krangle om leker, protestere om leker blir tatt fra de, leke sammen, bli glade på morgenen når de ser hverandre, føre samtaler på atatatatatat-vis. Begge elsker oppmerksomhet fra Lilly og ofte leker de alle tre sammen.

Ofte på morgenen/kvelden har de tvillingmøte, der de står og preker til hverandre, det ser ca sånn ut:Mat: Babygrøt, poteter, gulrot, brokkoli, brød, kavring, kiwi, jordbær, vannmelon, eple, banan, leverpostei, baconost, skinke, kjøttdeig, pølse og fiskebolle. De får egentlig det samme som vi spiser uten krydder eller sukker.

Drikke: Vann, smoothie eller morsmelkerstatning.

Jeg er så stolt over alle tre!!

#utvikling #tvillinger #hverdag #mammablogg #mamma #baby #stolt

 

Chewing Pearls

Blid og glad trebarnsmor med kronisk skrivekløe. Eller noe sånt. Hei! Kontakt meg på ida_andrei@yahoo.com.

Search

Bloggdesign

hits