• 20.03.2017, 14:41

Middag til under 100 kr for 5 stk.


Det er ingen hemmelighet at til flere man blir i hus desto større blir matbudsjettet hver mnd. Det var en stund tilbake at 1500 i mnd kun gikk til morsmelkersatning og babygrøt(!!) men nå spiser guttene det samme som vi gjør og plutselig holder det ikke med en kjøttdeig til middagen lenger hehe, likevel spiser ingen av barna like mye som en voksen ville gjort.

Her om dagen laget jeg en sunn middag til hele familien for kun 70 kr med rester nok til middag dagen etterpå og så tenkte jeg å dele oppskriften med dere!

 

 

But first... må jeg dele denne statusen min på facebook for syv år siden. Haha. 

Anyway. Et av mine beste "thrifty living" tips er å gå i 50% disken i butikken hvor du handler og se hva utvalg de har der. Det er her de legger alt av ferskvarer som går ut på dato samme dag eller dagen etter. Når jeg handlet kom jeg over en hel kylling til halv pris, altså 40 kr, så den ble med hjem. Hele middagen kostet til sammen ca 70 kroner, og det er ikke ille for en hel familie på fem personer.

 


Kylling 40 kr, løk 5 kr, gulrøtter 10kr, sopp 10 kr, brokkoli 6 kr.

Jeg var litt usikker på hvordan det ville gå for jeg har aldri stekt en hel kylling før men den ble kjempe saftig og god! Etter tips søk på nettet er dette det jeg gjorde:

1. Sette ovnen på varmluftsfunksjonen og 150 grader celcius. 

2. Skyll kyllingen.

3. Smør den inn med smør og krydder (jeg brukte salt, pepper, sitronpepper, hvitløkpulver, dill - du bruker det du vil).

4. Smør ovnspannen med smør og fyll med 1.25 dl vann.

5. Sett kyllingen inn i ovnen og dekk over med aluminiumsfolie (for å få en saftig kylling). 

6. Stek ved 150 grader i 1 t 45 min, ta deretter av folien og stek til den blir gyllen brun, dette tok ca 15 minutter. 

  

Grønnsaker: 

250 g sopp
1 bukett brokkoli + stilken
300 g frosne babygulrøtter
1 stor løk

Skjær opp alt i passe biter, stek sammen i stekepanne.
 

 

Saus:

1,5 dl sjy i fra kyllingen (tøm alt oppi et målebeger og tøm ut det gule topplaget (fettet))
1 dl melk
1 pakke toro bearnaisesaus (du kan også bruke smør og hvetemel og det krydderet du vil ha)

 

 

Midt i all matlagingen våknet Dexter fra luren sin og dirigerte penslingen min av kyllingen i mens han spiste epler. Det er så fint med så god hjelp <3Når vi snakker om god hjelp, her fikk jeg veldig god hjelp av to karer til å "rydde".

 

 

#middag #billig #tips #kylling #grønnsaker #familie #sunt #sunn #mat #småbarn #budsjett #studentmat #middagtil100kr #100kr #middagunder100lappen #oppskrift

  • 26.06.2016, 15:17

Fiskeboller i hvit saus oppskrift


Lette, kjappe, barnevennlige middager er gull verdt for meg disse tider. Denne middagskombinasjonen går ned hos alle mine unger lett som bare det! Og lommeboka!

Her er produktene jeg bruker:Prisen på denne middagen er ikke 113 kr, men produktene koster 113 kr (ca), grunnen til dette er at man bruker ikke en hel pakke smør (men 2ss) eller hvetemel (3 ss) og man bruker kun halve melken. Uten vekt ble det vanskelig å beregne nøyaktig pris men den ligger rett over 50 kr.

50 kr på en middag til en familie på fem er jo ingenting!

 

Fremgangsmåte:
1. Kok potetene i ca 20-25 minutt
2. Lag hvit saus; smelt 2 ss smør, visp inn 3 ss hvetemel og hell i 5 dl melk. Rør godt med visp, og kok i noen minutter.
3. Hell i brokkoliblandingen, den er frossen men tines kjapt i sausen. Alt grønnsakene trenger er et oppkok. 
4. Når grønnsakene løsner fra hverandre tar du i fiskebollene, kok så vidt, de skal kun bli varme.
5. Pofta buna! Det er rumensk og betyr nyt maten :-)


Tips:
- Koker fiskebollene for lenge faller de fra hverandre.
- Når jeg lager dette bruker jeg ingen form for krydder eller salt, med tanke på tvillingene, og det går fint an å ta på etter maten er laget. Super barnevennlig!

  

_________________

#barnevennlig #middag #barnevennligmiddag #billigmiddag #billig #budsjett #forslag #oppskrift #fisk #fiskeboller #sunn #sunt #grønt #50kr #blogg #mammablogg #grønnsaker #brokkoli #gulrot #blomkål

Chewing Pearls

Blid og glad trebarnsmor med kronisk skrivekløe. Eller noe sånt. Hei! Kontakt meg på ida_andrei@yahoo.com.

Search

Bloggdesign

hits