• 09.10.2016, 21:46

The walk to nowhere


You can take a picture of something you see. 

In the future where will I be?

 
 

You can climb  ladder up to the sun, or write a song nobody has sung.

  

So you don't know where you're going and you wanna talk 

 


 

- and you feel like you're going where you've been before.

  

You tell anyone who'll listen, but you feel ignored. 
  

Nothing's really making any sense at all?
 

 

Let's talk.

 

Let's talk

 

Let's talk

 

#coldplay #bilder #talk #picture #helg #bergen #park #hus #bygning #sol #høst #årstider #2016 #blogg #lyrics #music #musikk #tur #foto #natur

  

 • 08.10.2016, 18:43

Fjompen


"Mamma, skal vi leke at eg er mamma og du er fjompen?" spør Lilly med verdens største smil og jeg klarer ikke holde meg, jeg ler til jeg får vondt i magen. Fjompen. 
 #fjompen #mammablogg #mamma #blogg #hverdag #blogg #haha #lol #smil #småbarn #småbarnslivet #familie 

 • 07.10.2016, 20:00

Kjære barn, jeg er lei


Det vil komme en dag der dere selv får barn. Den dagen vil snu livene deres på hodet og endre verdenen deres til noe bedre. Så vil det, helt ærlig, komme en dag dere er drita lei. I dag er jeg drita lei. Det er ikke dere, det er bare noe inni meg i dag som ikke stemmer. Huset er fullt av dere, mine kjære barn, men jeg føler meg alene. 

Jeg tror dessverre dere også vil føle det slik en gang i løpet av livet. Og jeg vil at dere skal vite at det er greit. Det er lov å være lei, sint og oppgitt. 
I dag føler jeg meg så giftig at jeg kunne hylt, jeg kunne grått og jeg kunne skreket. Jeg føler meg så giftig at jeg kunne blitt litt irritert på dere og på pappa. Jeg kunne kranglet og kjeftet.
Men det går en grense på hva som er greit og ikke greit. Det er ikke greit å gjøre andre vondt fordi du selv har vondt. Det er heller ikke greit å gå rundt som en blast-ended skrewt når du har et ansvar som går ut på å være den trygge havnen til et lite barn, eller to, eller tre.
Og mine kjære barn, om dere nettopp måtte google blast-ended skrewt.... Da har ikke jeg gjort jobben min. 

Vær så giftig som dere orker på innsiden, men vær snill og god på utsiden.
Gråt om dere må det, men smil likevel til mine barnebarn, slik som jeg har gjort tårevåt med dere. Få det ut. Få ut det vonde, slik at det er plass til det gode. Trenger dere mer tid? Stell i stand en god aktivitet til hver og så tar du deg fem minutter. Tenk på alt dere kan klare i løpet av bare en eneste dag. Alt som dere har plass til inni dere. Legg en plan på hva dere skal bruke dagen på som ikke går ut på å være lei. Ring meg, så legger vi den sammen. 

Kjære barn, i dag er jeg drita lei. Men all den energien som jeg kunne brukt på å opprettholde drita-lei holdningen min skal jeg bruke på dere, vi skal leke, synge og kose oss. For da blir dere enda gladere. 
Om det finnes et minutt i dag hvor dere ikke trenger min oppmerksomhet skal det brukes på at Pappaen deres, som er på jobb helt fra i morgen tidlig til i kveld og tar i alt han kan, skal få komme hjem til et ryddig hus. For da blir han glad.

Når alle dere har det bra og er glade, skal dere se at jeg kommer til å bli glad jeg også. 

Klem fra Mamma

*Dette innlegget er fra en stund tilbake, og jeg vil si at det er viktig å snakke om ting som er vanskelige for deg med noen du stoler på og kjempe viktig å huske at slike dager ikke er for alltid!

#småbarnsliv #mammablogg #lei #negativ #holdning #mamma #barn #småbarn #itsnicetobenice #dårligdag 

 • 06.10.2016, 20:00

Det perfekte bilde


 Et bilde kan fortelle deg mange ting. Det fokuserer på det man ønsker at du skal se, som hvor smilende glade barna er eller hvor vel oppdratt de er. Hvor gøy man har det heeele tiden. "Vi er bare glade hele tiden, vi". Blablabla :) 
Det er alt etter hvordan man vinkler det, og ikke minst, hva man velger å legge ut.

Jeg er glad i å ta bilder av ungene mine, og de er faktisk ganske glade i å bli tatt bilde av også. Men det går jo en grense på hvor lenge de gidder. Hell og lykke + en unge som sitter stille = (kan bli lik) hyggelig bilde.

Her om dagen fikk vi til et nyyydelig bilde og jeg kan velge å legge det ut som et "perfekt" bilde og sette punktum med det men hei og nei, det blir så upersonlig. Det er kjekkere å se hvordan hele prosessen gikk syntes nå jeg. 
 


Hihi.

 

#mammablogg #smil #bilder #mammalivet #blogg #hverdag #småbarnslivet #småbarn #familie #lol #haha

 • 05.10.2016, 14:53

#Wordvomit
"Jeg liker bilder."

 "Liker du og bilder?"
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 "Okei, hva liker du da?"
_________________


"Kanskje liker du bedre film? Jeg liker helst Disney, helst de som jeg vokste opp med. Hva vokste du opp med? Jeg vokste opp med dyr, på gård. Til slutt forsvant den, men det gjør ikke noe
. Men, kan jeg spørre deg om noe - hvor lenge skal man egentlig koke fårikål? Jeg syntes jeg har holdt på så lenge nå. Men hvorfor sier du ingenting?"

"Hallo?"

================ 
 

#bilder #outfit #blogg 

 • 04.10.2016, 22:19

Video: livet alene med 3 småbarn


I går nevnte jeg at jeg ville komme med et skikkelig godt visuelt innblikk i min hverdag. Den består av å være mamma til Dexter og Liam på 1 og Lilly på 4. Mannen min jobber borte en god del, han er borte nå, og ofte er det bare meg og barna - og hunden Dark'en som vi har på besøk til påske. 

Så, i går kveld var det på tide å pusse tennene til en ganske gira Lilly som har null interesse, i tillegg til at tvillingene skal passes på og legges, så blir det en rollercoaster, med latter, tårer, en stor vending, dramatikk og en uventet hendelse og som med alle eventyr - en lykkelig slutt.

 

video:mov00383

 

Det skal sies at jeg setter veldig stor pris på mannen min som gjør en hektisk hverdag mye mindre hektisk når han er hjemme med oss!

______________

Såe. Til historien etter filmingen, den har en lykkelig slutt den også, men bare hør, haha!
Guttene får alltid bleieskift før de legger seg og du kan tro at i det jeg tar av Tvilling 1 bleien tømmer han seg helt og i de to sekundene det tar blir jeg helt matt og ufokusert så han griper sjansen og reiser seg opp og begynner å plaske i det, selvfølgelig, hva ellers skulle han gjort? Jeg vet nesten ikke min arme råd og bruker de brukte klærne hans som tørkeklut - jeg har ikke noe annet, Og som han ler! Nesten som om det hele var tima og tilrettelagt. Jeg putter han til slutt inn i dusjen og de to andre løper rundt, inn på badet og ut igjen. Han blir ren og pen og jeg setter i gang med nestemann. Han har helt tørr bleie, noe som jeg syntes er rart for det er jo en stund siden sist skift. Jeg legger han og går for å hente førstemann, for å ikke skjønne noen ting - han har full bleie. Så forstår jeg at jeg har blandet de helt sammen den kvelden. På tide med søvn! Til slutt blir alle lagt, og snipp - snapp - snute - så var dette eventyret ute.

#videoblogg #barn #leggetid #tannpuss #småbarn #tvillinger #mammablogg #hverdag #ekte #raw #haha #historie #lol #mamma #godnatt #kveld #blogg

 • 04.10.2016, 13:00

Skiven


Hva vil du ha på skiven din?

"Baconost"

Jeg skal til å si at det er greit før hun fortsetter: "og majones" 

Jeg forstår med en fryd at det er begynt. Eksperimenteringsfasen. Jeg husker selv at jeg spiste skive med nugatti og fårepølse og med en dash sukker på toppen, egentlig syntes jeg den dag i dag at det var ganske råkult. Fårepølse med nugatti liksom. Det må være en ganske uslåelig kombinasjon.  

"Og ost Mamma."

Plutselig syntes jeg den "uslåelige kombinasjonen" har fått litt konkurranse. Dette må jo være like vilt og mye sunnere??? Uansett, det har gått en utvikling fra baconost, majones og ost... Det hun bestilte i dag på skiven får min "uslåelige kombinasjon" av barnekreativitet til å se helt tåpelig ut i sammenligning. 

Hold deg fast... Skive med syltetøy, baconost, leverpostei, majones og skinke.

Som mor stusset jeg litt. Hvilke forventninger for matpakken eller verden vil jeg gi et barn i livet som får skive med syltetøy, baconost, leverpostei, majones og skinke? Helt ærlig så sendte jeg hun i barnehagen med skinke og syltetøy på skiven og tenkte at det måtte nå være sært nok?? Etter litt tankearbeid er sannheten jeg har i hjertet mitt er at verden (eller brødskiva) ligger bare og venter på å bli erobret og snudd på hodet av datteren min. Av alle barna mine. Av alle barn i verden. 

Det er det som er meningen, verden skal bli snudd opp ned en tusen ganger. Alt som den tidligere generasjonen gjorde på sin måte vil bli gjort på en ny (og ofte bedre) måte av den nye generasjonen og det syntes jeg er fantastisk. Fra nugatti og fårepølse med sukker til syltetøy, baconost, leverpostei, majones og skinke. Mer frukt, mer jern, mindre sukker, fantastisk.
  

Etter alt dette tankearbeidet syntes jeg at jeg satt en veldig dårlig begrensning for datteren min i dag. Karakter stryk, Ida. Når hun kommer hjem, er det første hun skal få en klem, den andre hun skal få er en skive med syltetøy, baconost, leverpostei, majones og skinke.

 • 03.10.2016, 23:01

En vanlig dag


De siste timene har vært fylt av latter, tårer, skrik av sinne og av fryd. Tenk tre overtrøtte småbarn + en sliten mor, haha. Den mest hektiske tiden i løpet av et døgn i dette livet nå er fra 5 - når barna begynner å bli trøtte og sultne, til 7 - når de forhåpentligvis finner roen.

Nå sitter jeg ved spisebordet i stua og puster, blogger og lar alt stresset renne ut ørene mine. I stillhet. Nesten. Kun vifta, tastelyder og Storesøster som leker fint inne på rommet. Jeg gnir meg i øynene, jeg er trøtt. Klokka er åtte, men det er naturlig å bli trøtt når man endelig kan "slappe av". Det er nok ikke rett måte å si det på, men jeg er litt ør og håper på forståelse for det :-)

Ellers filmet jeg litt i dag i mens jeg tok kveldsstell på ungene, jeg fikk akkurat sett gjennom klippet og det er et skikkelig innblikk i hvordan livet mitt er nå på godt og vondt, og det vil jeg dele. Bare så det er sagt så blir det litt dramatisk mot slutten men det ordnet seg fort og det dramaet aint got nothing on det som skjedde etter filmingen stoppet, hahaha, men jeg forteller mer om det i morgen når jeg legger ut videoen! Spoiler alert: Urin.Over. Alt.

Jeg runder av i kveld med litt bilder av guttene som jeg tok i dag, før jeg med god samvittighet driter i å rydde, selv om det trengst, men heller ser på tv og spiser yndlingsmaten min - middag. Anyway:
  

#mammablogg #hverdag #småbarn #mamma #blogg #bilder #barn #livet #tvillinger

 

 • 03.10.2016, 10:08

OCD - obsessive christmas disorder

 • Categori: Jul

Den fjerde gangen jeg våknet i dag i løpet av natten var av alarmen 06:30. Jeg våknet på sofaseng madrassen på gulvet i stua ved siden av Lilly av alarmen. Alarmen er den typiske Nokia ringetonen, og i det jeg hørte den tenkte jeg "ååh, for en koselig lyd", så kom jeg på at det var alarmen og at det er en fordel å ha litt tid for seg selv før ungene våkner. Jeg stod opp og gikk inn på badet, gulvet var kaldt og jeg gikk barfot. Det var frost ute og jeg hadde en følelse inn i meg som holdt meg varm. Jul.   

Øyeblikk kommer julen til butikkene, det skjer alltid noen dager før bursdagen til mannen min. Jeg vet det, for han er så glad i julebrus og jeg pleier alltid å kjøpe det til bursdagen hans. I går kveld slettet jeg en hel haug med spillelister på Spotify, jeg åpnet julelisten min og vurderte det. Heldigvis slettet jeg den ikke, i dag er jeg klar til å spille den av igjen og igjen og igjen.

Jeg elsker jul så intenst, ikke bare julaften, men hele prosessen. Planlegge julegaver, juleverksted, julebakst. Jeg blir så gira, i fjor pyntet jeg hele huset og treet med Lilly en tidlig november morgen i mens mannen sov. Du kan tro han våknet i det han gikk inn i stua. Jeg hadde en hel liste over dagene og hvilken juleaktivitet vi skulle ta for oss i dag. Og nå har jeg følt det i kroppen. Jeg må begynne planleggingen.
Julen er nær.

Så, mitt spørsmål til deg er: hvilke juletradisjoner har du?

Christmas Kitty Doing Hard Time:

Bilde: https://no.pinterest.com/pin/528610074995422188/

#jul #tradisjoner #tradisjon #julen #2016 #mammablogg #oktober #ocd #haha #lol

 • 02.10.2016, 20:11

Kjære mammapoliti


Et stort stress i livet for oss alle er at vi bryr oss for mye om hva andre tenker og tror og sier om oss. Det som vi ofte glemmer er at det betyr faktisk ingenting. Etter at jeg fikk barn, og jeg kan ikke snakke for alle her, men personlig har dette stresset av hva andre sier om min måte å være mor på økt. Det er mitt livs viktigste rolle, nesten alt jeg gjør i den rollen er godt gjennomtenkt og planlagt for jeg vil det beste for mine barn langsiktig. Og vær advart - jeg tar ren kritikk dårlig.

Jeg tror alle foreldre ønsker det beste for sine barn og jeg tror så sterkt at min versjon av "det beste for mitt barn" er noe helt annet enn din. Heldigvis er vi alle forskjellige og heldigvis oppdrar vi alle ulike barn som vil bli helt unike alle sammen. Vi legger alle vekt på forskjellige verdier, eller like verdier på forskjellige måter, og vi velger helt forskjellige ting for våre barn ut i fra alltid det samme synspunktet; det som vi tror er best for barna. 

Likevel rynker du på nesa når jeg forteller deg at jeg sluttet å gi morsmelk når tvillingene mine var fire mnd selv om det var mer enn nok melk. Du himler med øynene dine når du ser at min datter går med to forskjellige sko. Du forteller venninnen din om at jeg ofte binner fast sønnen min i stolen og så sier dere med enighet at noe så sykt kommer dere aldri, aldri til å gjøre.

Og det er helt greit, men jeg skal si deg en ting, noe av det verste jeg kan forestille meg er å bli som deg. Dømmende og uvitende om hva min grunn er for hva jeg gjør. For jeg skal love deg, det er alltid en grunn og ofte er denne grunnen god. Jeg tilstår at av og til er den kanskje ikke så god, men hva bryr det deg uansett? Tenk om du hadde brukt mer energi på å forstå enn på å hele tiden være en bedrevitende viktigper? Jeg vet ikke, kanskje hadde du lært noe? Kanskje kunne du lært meg noe? Jeg er alt for å bli en bedre mor, jeg er et evig oppussingsprosjekt som trenger all hjelp jeg kan få, men du er ikke bedre enn meg selv om jeg hører du sier det.

Vil du vite hvorfor jeg stoppet ammingen? Hvorfor datteren min får gå med to helt forskjellige sko? Hvorfor jeg binder sønnen min fast i stolen? Jeg forteller deg gjerne hvis du dropper det dømmende blikket. Og når jeg er ferdig å fortelle er jeg veldig interessert i å høre hva du ville gjort annerledes. Sammen er vi så sterke. La oss løfte hverandre opp og utveksle oppmuntrende ord, ikke stygge blikk bak ryggen på hverandre. 

#mammapoliti #mamma #mammalivet #mammablogg #barn #småbarn #tvillinger #sønn #datter #mor #amming #oppdragelse #mødre #hverdag #blogg #team

 • 02.10.2016, 14:00

Press


"Abrakadabra eg tryller deg om til ein press Mamma!" 4 åringen svisjer magisk med hendene sine og smiler lurt.
 Jeg er åpenbart for gammel til å forstå hva denne unge, hippe, trendye tryllekunstneren prater om. Jeg nikker forsiktig, smiler for å skjule det store spørsmålstegnet jeg har på tunga og gjør mitt beste for å bli til en press. Slik går dagene.

 

 

#småbarn #magi #press #trylling #fire #år #4 #datter #mammablogg #hverdag #familie #småbarnslivet #mamma #blogg
 

 

Chewing Pearls

Blid og glad trebarnsmor med kronisk skrivekløe. Eller noe sånt. Hei! Kontakt meg på ida_andrei@yahoo.com.

Search

Bloggdesign

hits