• 31.07.2016, 19:15

Det verste med å være Mamma


 

Jeg har bare to hender. Det er alt for lite.

Jeg klarer bare en om gangen. Det er ikke nok.

Jeg er bare et menneske. Det hjelper ikke. 

 

_____________________________________

 

Dere skriker så høyt alle sammen. Jeg hører ikke mine egne tanker. Jeg har ikke tid til å tenke på meg selv. Jeg har ikke tid til å tenke på noe. Jeg ser deg. Men de skriker høyere. De trenger mat, skift og søvn. Du skulle så gjerne ha lekt med meg. Jeg skulle så gjerne ha lekt med deg. Jeg går til den som skriker høyest, er det feil? Du forstår at de som er små trenger mye hjelp, og du lar oss holde på, men jeg ser deg. 


Du ville ut å leke selv om det pøser ned. Du liker regn, du. Jeg husker at jeg gjorde det jeg også. Ikke lenger. Voksen nå. Mamma nå. Liker best fint vær nå. Jeg har vondt i magen, for jeg ser deg. Stormen inne stilner etterhvert. Den gjør alltid det. Jeg kler på dere alle også går vi ut. Ut i regnet, ut til "silebanen".

Vi er kommet oss halvveis, så sier du blidt:

"Det er litt sent for silebane nå. Og så har jeg våte sokker." 


Jeg ser deg, og sier:

"På vei hjem kan vi hoppe i alle sølepyttene"Øynene dine blir store.


Du hopper.
Jeg hopper.

Vi hopper. 
Og du er fantastisk.

 

 
#mammablogg #livet #treåringen #regn #vær #ferie #sommer #mamma #datter #følg #familie #småbarn #småbarnsmor #småbarnslivet 

 

 

 • 31.07.2016, 11:15

Bjørnen sover


 • 30.07.2016, 21:05

Flause: Den gangen jeg ble hacket på twitter

Jeg er ingen aktiv tweeter, men når man får epost om at kontoen er låst på grunn av uvanlig aktivitet blir man jo litt oppmerksom. Jeg sjekker hva som skjer og jo da - jeg er blitt hacket. Hei, mitt navn er nå Jane Chapman og jeg legger ut rumpebilder med spørsmål om "vil du se vaginaen min?".

Ettersom de eneste følgerene jeg har på twitter er lillebroren min og stefaren min dette rimelig flaut. I tillegg følger jeg plutselig 1000 nye folk.
Gah... Takk for meg.

PS: inaktiv på twitter, men følg meg gjerne på facebook, og få med deg hvert innlegg.

PS x2: Jeg poster ikke rumpe/vagina bilder.

PS x3: IKKE skriv inn linken på bildet, sikkert virus, eller verre.... pornografi.................


(Flere flauser her)______________
#flause #flaut #lol #twitter #hacket #hverdag #mammablogg #nei #følg 

 • 29.07.2016, 20:00

Gjengen du ikke vil møte alene om natta


Det er mørkt ute, jeg går alene. Jeg hører en lyd bak meg. Jeg snur meg. Ingen der. Jeg går videre, raskere nå. Lyden igjen. Jeg snur meg igjen. Og så får jeg øye på de. Jeg har hørt om de. Det er de du ikke ypper deg med. De har våpen og kommer nærmere og nærmere. Raskere og raskere. Jeg har hjertet i halsen og løper så fort beina mine kan bære meg. #mammablogg #mamma #tvillinger #gutter #baby #barn #familie #familieliv #småbarn #småbarnslivet #gjengen #natta

 • 28.07.2016, 19:55

Den verste dagen på lenge


Dagen starter med at jeg står og gråter i telefonen til Silviu. Helt fortvilet, utmattet og lei av alt. Orker ikke tro på han når han sier at jeg er sterk, og kan flytte fjell så lett som bare det hvis jeg vil. Huset er kaotisk og rotete, alle tre ungene løper opp veggene, jeg har mest lyst til å være noen helt andre.

...Eller nei, dagen starter med en grusom lukt på soverommet i det jeg våkner opp. En av guttene har tatt av seg bleien, igjen, og bæsjet i hele senga. Jeg blir helt matt i det jeg tenker at dette ikke er første gangen, og sikkert ikke den siste heller. 

...Nei, vent litt, dagen må nå vel egentlig ha startet rett over 12 når jeg våknet først gangen? Eller skal vi si 2 når jeg var oppe igjen? Eller 4, når jeg puttet på luringen bleie for første gang? Eller 5 - når Lilly kom inn? 
 

Uansett når vi skal si dagen offisielt startet så var spådommen den samme; i dag er ikke din dag. Etter gråteorkesteret mitt som må ha skremt lyset ut av Silviu måtte jeg gjøre det han foreslo: "choose how you want to see things and live with that choice". Han har nok vært en klok munk en gang i et tidligere liv, han. 

Så vi prøver tappert igjen, positiv innstilling = positivt liv, kryss fingrene i alle fall.
Jeg legger guttene og finner fram en skål med marshmellows og sjokolade til Lilly og meg og så koser vi oss voldsomt. Det ser ut til at dette kan gå bra. Når guttene våkner spiser vi lunsj. De er blitt i ganske så dårlig humør, og helt ærlig så slår det litt sprekker i rustningen min. Egentlig hadde jeg tenkt at vi skulle gå ut sammen alle fire, men det ser ut til at de må ha en ny lur.
Jeg legger de, og setter Lilly foran pc'en, tenker selv at jeg skal legge meg på sofaen. Det skjer ikke, guttene finner ikke roen så jeg tenker at vi får prøve oss med å gå ut likevel. Det regner litt mer nå enn når jeg først hadde tenkt at vi skulle gå ut, men det gjør nok alle litt godt. En etter en får jeg alle mine tre barn inn i dressene sine, og til slutt meg selv. Så måtte Dexter byttes på. Alle ungene gråter og er nok like leie som meg. Jeg er helt svett og utmattet i kroppen av å kle på så mange barn.
Likevel kommer vi oss ut. Jeg finner kameraet mitt, som jeg har lett etter i dagevis i sandkassen til Lilly - helt vått. Vi har vært ute i nesten ti minutter. Så roper Lilly "Jeg må på do!!!!!!". Nå er rustningen min ganske oppbrukt. Og vi løper inn, Lilly i spissen og jeg etter med en tvilling i under hver arm. Av med dressene, Lilly på do, regnet stopper. Jeg er helt.... tom? 

Det er ikke meningen å høres ut som en klage kjerring, haha. Jeg syntes det er viktig å dele når ting ikke går så bra - nettopp fordi det er helt normalt og skjer alle, men likevel prater man ikke alltid om det.
Så nå vet dere hvordan jeg har hatt det i dag. Det fine med de megamørke stundene småbarnslivet bringer med seg er at det er som regel mørkt kun for deg. Og for deg som tenker "åå stakkar" så skal jeg si deg at det er ikke noe synd i meg. Man får det man fortjener. Hohoho. Og uansett, nå som dagen er "over" og ungene i seng, kan jeg reflektere over dagen og alt som skjedde og kjenne på hvor utrolig sliten jeg er og likevel velge det over noe som helst annet. Sånn er det bare, du.__________________________

I det jeg sitter her og skriver, ringer telefonen min. Det er Silviu.

"I'll be home in 30, make yourself pretty" sier han.

"Hell no" sier jeg, hissig. Snille/utmattede Ida forvandles til en ildsint tiger klar til å hoppe på byttet sitt og sluke det i en jafs.

"Make yourself pretty, tonight I'm taking you out for cake.. If you want to." legger han til.

Tigeren i meg maler som en pusekatt. I kveld skal jeg ut på date jo, og det blir ikke på matbutikken slik som sist!!  Nå kan jeg gå med kjole og leppestift og hæler og - hvor mye rekker jeg på 30 minutt egentlig??? Skulle sikkert barbert beina.. 

Kanskje den verste dagen på lenge kan gå hånd i hånd med den beste kvelden på lenge?? #mammalivet #småbarnslivet #småbarn #sliten #mamma #tvillinger #barn #baby #mammablogg #lesestoff #følg #livet #haha #familie #dårlig #dag #koselig #kveld #kjærester #snillmann #love #regn #ut #leke #mørkt #komedie #i #tragedie #positivitet #positiv #blogg #hverdag #kjole #sminke

 

 

 • 28.07.2016, 11:00

Feiting


"Mamma, ka e feiting?" spørsmålet slår litt luft ut av meg. Har noen kalt min treåring for en feiting??
Eller verre, har hun kalt noen det? Jeg må spille på tid:

"Ka?" spør jeg og tenker: hvor har hun hørt det ordet uansett? Tv? Andre folk? Her i huset??
Nei, vi bruker jo ikke sånne ord... Hvor i alle dager er det kommet fra?

"Kveiting." sier Lilly. Vent litt, sa hun ..

"Kveiting?" Men hvor i alle dager er det kommet fra da?

"Ka e kveiting for noke? Ka e da?" spør hun og frustrasjonen hennes stiger.

Alarmen min går. Etter alle mine år som mamma har jeg lært at de kortvokste styrer de voksne med frykt som motivasjon for å unngå vreden deres. For å unngå total nedsmelting av egen psyke etter å ha blitt brølt til/grått på/muligens slått/eller alle tre alternativ av treåringen sier jeg kjapt:

"Da e når du kveite mjølet"

 

Etter googlesøk kan jeg melde at en kveite er en fisk. Men kveiting fant jeg ikke så mye om. 

Hilsen en mor som i kampens hete drar kunnskap ut øret, eller noe.

 
_____________

#mammablogg #hverdag #lol #treåringen #feiting #følg #haha #livet #sommer #ferie #småbarn #barn #familie #småbarnslivet #småbarnsblogg #blogg #hva
 

 • 27.07.2016, 20:47

Fantestrek - nr 2


Det var en rolig mandags morgen. Jeg hadde akkurat lagt guttene, og de sovnet ganske så raskt.

Jeg ante fred og ingen fare, gikk inn i stua og ble møtt av dette synet:Altså. Hva skal man si?

Min reaksjon var i alle fall å gå å hente kameraet og så si:

"Smil alle sammen!!!"
Og så fikk Lilly kjeks. Nei da. 

;)

 

Fantestrek nr 1 kan du lese her.

#fanteri #lureri #fantestrek #pek #knep #lol #haha #pappa #datter #småbarn #småbarnslivet #mammablogg #treåringen #teip #diy #kreativ

 • 27.07.2016, 11:00

DIY enkle bordkort


Til dåpen lagde jeg noen veldig enkle bordkort og her er hvordan jeg gjorde det: 1. Tegn opp bordkortene med linjal slik at de blir rette og ca like store.

2. Klipp ut og brett.

3. Pynt med rhinestones (som er klistermerker). Du finner det her til 15 kr.

4. Skriv på navn og sleng på et klistremerke. Du finner hjerteklistermerker her til 12 kr.


  

Pst. Følg med for fantestrek nr 2 som kommer i kveld! Her kan du lese fantestrek nr 1.

#diy #bordkort #navnekort #dåp #mammablogg #følg #ebay #enkelt #billig #hverdagsblogg 

 • 26.07.2016, 20:52

Evening thrills of married life


*innlegget skrives på engelsk, vårt talemål sammen.


It's evening and all the kids have gone to bed, Silviu gazes at me in what I think is a romantic manner and then says:

"So, when are you making me waffles?"

"You make them yourself buddy"

"How about this buddy - I make the waffles and you clean the kitchen?"

"How about I make the waffles and you clean the kitchen?"

"Well... heres the thing:"
 

A pause, and we listen to the background noise of Lilly chanting religously in her room: "anamanåne anamanåne anamanåne" and then -
 

"I hate the cleaning thing. You blog all the time. I have a feeling these guys took the roof down"

Silviu sings: 'You used to call me on my cellphone' 
 

Silence. Lilly, from the headquarters of her room, breaks the silence by chanting: "Nanamemanenena. Der er han, Spiderman"


"Honey, I wrote this whole thing down" I confess.

"What thing?"

"This thing"

"What thing?"

"This thing that we were saying"

"Like?"

"Like everything from the waffles"

"Why would you do that?" Silviu looks genuinely shocked.

"I thought it would be fun" I shrug.

"You did?"

"Yeah" 

"Sounds to me like you're making a case for your lawyer for divorce. You're writing what I said right now aren't you? You gotta stop that. I'm gonna start talking so fast that you can't write anything. There is no break for you. Stop that" Silviu rants, and after a pause, he says: "Ok. Read me what you wrote"
 

- I read to Silviu -

 
"Well that didn't go so smooth."

"There's always tomorrow."

 


 

___________

#kjærester #lol #hverdag #haha #mammablogg #love #vafler #gift #english #engelsk #blogg #kjærlighet #følg #familie

 • 26.07.2016, 08:52

Slosskamp


 • 25.07.2016, 18:56

Fantestrek - nr 1


Nå, kjære lesere, kan dere glede dere for jeg skal dele husets fantestreker med dere! Og her er første av mange!
Hovedmaestro vil nok til vanlig være Lilly, men akkurat når det gjelder denne streken må jeg ta æren.
Jeg ler bare jeg tenker på det og det såååå typisk min humor. 

Dere må forstå at i det bildene blir tatt (av meg) hyler jeg av latter.
Silviu der i mot, blir surere og surere for hver kopp som blir satt på hodet hans. 
Gammel kopp av, ny kopp på. Og jeg hyler, Lilly ser på meg, klart hun syntes det er stas hun også, men kanskje så var det ikke så morsomt, Mamma???? Gammel kopp av, ny kopp på. 

Vi slutter av med en grønn kopp til, jeg ler sånn, og Silviu har ikke ofret meg et eneste blikk så jeg tørr ikke nærme meg mer enn som så for å ta det siste bilde av mesterverket: 

 Fantastisk.

 • 25.07.2016, 09:30

Treåringens undring


09:13 kommer Lilly glidende bort mot meg. Et raskt overblikk forteller meg at hun ser blid ut, ikke for varm i temperaturen, heller ikke for kald - bra, men full av undring. 
 

"Er middagen klar?" spør hun.

"Nei..." sier jeg.

"Ikke helt nei?" 

"Nei.. tenkte du den var klar nå?" spør jeg forsiktig.

 

Stillhet. Hun ser på meg som om det dummeste spørsmålet jeg kunne ha spurt. Noen sekunder passerer, så går hun.

Jeg sitter igjen, plutselig full av undring jeg også.

 

 #treåringen #småbarn #småbarnslivet  #livet #mammablogg #mamma #elsa #middag #what #lol #haha #følg #spørsmål #undring #sommer #ferie

 • 24.07.2016, 20:57

Tvillingene mine, i dag skulle vi feiret dere.


Plutselig gikk det opp for meg hva datoen er. I dag skulle dere ha fylt ett år, begge to. Jeg klarer ikke å glemme det, men det ble ikke noe av.
Jeg kunne si "dere må" men dere gjorde jo som dere ville likevel.

Det føles litt rart, men likevel godt. Dere styrte skuta, og kunne ikke gjort det bedre. 

 For et år og en dag siden i dag startet det evig lange sykehusoppholdet vårt. 23.07.16 startet med vannavgang tidlig på morgenen. Uke 34. Mamma kom for å bli igjen med Lilly som enda sov. Jordmor kom også. Jeg fikk ikke lov å reise meg, hodet til tvilling 1 var ikke festet ennå. Bare for å gå på do.

Vi reiste til sykehuset. Der målte de, sjekket, og passet på at alt var bra. Alt var bra.
Men det var litt tidlig. Til tross for det var jeg i ekstase. Endelig, skulle dere komme. Jeg var så klar. Jeg ventet hele dagen.
Om det ikke skjedde noe i dag, sa legen, ville han sette meg i gang i morgen. 
Dere kom ikke den dagen. Mamma lo og sa til meg at dere ventet på 24.07 for dere kom til å holde meg i aktivitet 24/7. Jeg lo med.

Det ble ny dag. Legene tok en siste ultralyd før i gangsetting og ser at vannet ikke har gått. Ingen vannavgang = ingen i gangsetting. Jeg følte meg knuuuuuuust.


"Så lei av å være så stor.
Så klar for å bli trebarnsmor.
Så klar for å møte deg og bror.
Så la oss synge i kor. 
Æøæøæøæø."

 

Jeg følte meg så knust. Jeg fikk ikke reise hjem heller, for dere kunne plutselig komme når som helst, og raskt. Kanskje.
Jeg trodde jo dere aldri skulle komme. "Magebu" for alltid. Men så kom dere til slutt. 3 uker og 5 dager senere.
Å, som jeg ventet på dere 


 

Klikk her for å lese "Syv ting som suger når man er gravid".

Klikk her for å lese innlegget om dagens fanteri av Liam.


#tvillinger #twin #mammablogg #fødsel #bursdag #gutter #1år #baby #sykehus #lei #gravid

 

 

 • 24.07.2016, 19:00

Din dritt, nå såret du meg!!


Jeg er en stille, i overkant konfliktsky person. Jeg er veldig forsiktig i relasjoner med mennesker jeg ikke kjenner så godt, og trekker meg langt tilbake dersom noe "uønsket" skulle skje meg på grunn av handlinger eller ordene til andre. En gang på en buss begynte noen å oppføre seg som en dritt ovenfor Silviu, mannen min, foran meg - det ble sagt så mye slemt, og jeg vet at Silviu brydde seg 0%, men jeg brydde meg 100000000000%.
Jeg ble såret, sint - nei .. rasende, egentlig, til de grader at jeg fikk vondt i magen og ville dra til vedkommende. Når jeg tenker meg om så kunne jeg sikkert gjort det og skyldt på graviditeten. Nei fy, jeg hadde aldri gjort det, jeg er Beyonce og hun hadde aldri funnet på noe sånt. Bodyguarden hadde gjort det for henne. 

Det var en situasjon der alkohol var involvert og det ikke var vits å begynne med noe sånt som "hei, nå såret du meg", til slutt blir det jo bare som å snakke til en vegg. Jeg sa ingenting, men tenkte godt en stund "what would beyonce do, what would beyonce do..." og kom fram til at hun hadde nok vært grasiøs, tilgivende og classy.


 photo hades.gif


Og så da, sint, svett (så grasiøst) og full av adrenalin sa jeg forsiktig til Silviu:

"nå ble jeg litt kvalm jeg, vi får nok flytte oss". 

   

_____________

#mammablogg #lol #komedie #tragedie #haha #hverdag #love #følg #ferie #kjærester #gravid #sint #fornærmert #grasiøs #svett #beyonce

 

 • 23.07.2016, 12:00

Hatten


Noen måneder før Lilly fylte året fant jeg noe helt fantastisk på en H&M butikk. Den var en hatt.
Og den hatten, den lyser opp livet mitt.

Lilly sitt også, bare se hvor glad hun var i den: Jeg husker hvor trist det var å innse at den ikke lenger passet henne når hun var blitt for stor. Men nå har den funnet sine rette arvinger. Det er tvillingenes tur til skinne. Midt i lykken innser jeg likevel et problem - vi har kun en hatt, og to gutter. Det var et stort dilemma for meg å tenke på - hvem skulle få æren av å bære hatten? Hvordan håndtere dette på mest mulig rettferdig vis? Hvor tussete var jeg da - som bare hadde kjøpt en? Det gikk jo ikke an å velge en gutt til hatten ovenfor den andre. En stund byttet de på den, men jeg følte det ikke var godt nok. Du kan tenke deg hvor utrolig lykkelig jeg ble når jeg tidligere denne måned kom over hatten nedenfor, i samme stil.

Per-fekt.Forresten, så har Storesøster sin egen måte å gå med lua for tiden:
#mammablogg #livet #hatt #mote #lol #haha #tvillinger #baby #treåringen #hverdag #ferie #sol #sommer #følg

 • 22.07.2016, 19:25

Lilly & Mamma faceswap


Jeg blir alltid fortalt hvor like jeg og Lilly er. "Ååå så du ligner på mamma'n din" sier folk stadig til henne.

Hun er jo det nydeligste jeg vet om så jeg blir veldig glad, og tenkte her og dagen at det kunne bli spennende å se hvordan  det hadde gått med faceswap på snapchat. Sikkert ikke noe forskjell tenkte jeg.

Åhåhåh, jeg skulle bare visst.
Her er et vanlig bilde av oss: 

Og her er faceswap: 

 

 

#hverdag #mammablogg #faceswap #snapchat #lol #haha #blogg #barn #gøy #følg #mamma #treåringen 

 • 21.07.2016, 19:07

Doings


 

Silviu og Lilly sitter og spiser middagsmat.

I voldsomt godt humør bryter hun plutselig ut:
  

"Doings? Nei, det er middag" sier Silviu, litt forvirret.

"Ja doings. Er det doings?" spør hun igjen, like blid.

"Hva er doings?" like forvirret.

"Den på badet" sier Lilly.

"Å ja, doen mener du?" 

........ Lilly kikker stille og alvorlig på pappaen sin, som til slutt spør:

"Vil du ha litt mer kjøtt?"

  

 

 

#mammablogg #treåringen #hverdag #blogg #mamma #pappa #ferie #følg

 • 20.07.2016, 10:33

Tvillingene 11 mnd!


Enda en mnd har gått og jeg er fortsatt like betatt. Om noen skulle lure. Disse guttene smelter meg som en is ute i solskinnet. Som kremen som helles over en altfor varm kake. Som osten drysset over en perfekt rund pizza. Haha, jeg kan ingenting for det. De er så flotte!Jeg merker at guttene etablerer en tydelig tilknytning til meg og det syntes jeg er spennende etter alt jeg har lest om det i psykologi. Jeg kan gå inn og ut av rommet og bli møtt med lykke-gisp og fire små foter tripper bort og slenger seg på meg. Når det skjer hører jeg pokemon theme sangen inni hodet mitt. "Gotta catch 'em all." haha!

Det er ikke så mye nytt siden sist mnd, men stor forbedring i det som var nytt sist mnd.
De sier ikke bevisst noen ord ennå men mange lyder "bæ" "atata" "bababa" "mamama" "papapa" "hei" "eple" "bø" "rrr" "kkki" "shhh". Liam prater spesielt mye og bruker bøllefrø dialekt. Guttene leker ofte veldig fint sammen, det vil si, den ene slenger seg over den andre også ler de. Jeg blir alltid litt redd for at det er brytekamp på gang, men så er det jo bare en intens level av kos som jeg ikke forstår er mulig.
Begge to lærte seg å gå en god stund før de ble 10 mnd
 og nå går det veldig fort, nesten-løping, og det er mer stabilt i den forstand at jeg ikke lenger føler jeg må lukte på ånden deres når de kommer hjem om kveldene.
Dexter har klappet lenge og nå er også Liam begynt. Og alt som har med Storesøster å gjøre er gull verdt for de. Ååå, det er så tydelig at hun er noe av det kuleste de vet. 

 


Tvillingene 10 mnd kan du lese her

 

#utvikling #tvillinger #hverdag #mammablogg #mamma #baby #stolt

 • 18.07.2016, 22:34

18.07.2016


Så er jeg her igjen. Lyden av to små som sover i sengene sine, lyden av oppvaskemaskinen som jobber på.

Dagen er omme og i morgen venter en ny.

Jeg føler av og til at jeg har levd tusen liv bare på en dag. Bare på en time.

Jeg føler av og til at jeg ikke har tid til å gjøre det jeg ønsker å gjøre. Det er så mye jeg vil gjøre! Jeg vil fortelle om dåpen og dagen. Jeg vil skrive bok om barna mine og jeg vil bake kaker til jeg går tom for fat å ha de på.

I dag er guttene 11 mnd og jeg vil fortelle om det også.

Men i dag har jeg levd tusen liv og nå må jeg hvile.

#hverdag#mammablogg

 • 17.07.2016, 21:17

17.07.2016


Jeg ligger i senga og hører på regnet, vaskemaskinen og pustelydene til nydøpte Dexter og Liam og til Silviu.
De sover tungt alle tre.

I dag var en stor dag. Jeg har tusen tanker inni hodet mitt. I det jeg kom og la meg våknet Silviu nok til å holde rundt meg før han sovnet bort igjen. Tilbake til drømmeland. Hjertet hans dunker meg jevnt i ryggen. Tenk å få ha noe sånt?

Det har vært noen travle dager. Alt har gått i en kurve opp til denne fantastiske dåpsdagen og nå er den over. Jeg føler ennå at jeg har det travelt. Men jeg ligger bare her og tenker.

Jeg må ta det rolig og ikke stresse sånn. Jeg må aldri glemme hvor heldig jeg er.
Lukke øynene og nyte dunkdunk i ryggen. 

 

Chewing Pearls

Blid og glad trebarnsmor med kronisk skrivekløe. Eller noe sånt. Hei! Kontakt meg på ida_andrei@yahoo.com.

Search

Bloggdesign

hits