• 16.06.2016, 13:55

7 fantastiske ting med å være gravid!


Etter "7 ting som suger med å være gravid" innlegget, måtte jeg skrive et innlegg om de fantastiske tingene ved å være gravid!
Jeg er jo ikke helt pessimist. Nei da. Jo da.
Uansett; la oss begynne!1. NOEN BOR INNI MAGEN DIN!
Og av og til banker de på! Eller sparker! Det er såååå utrolig herlig å kjenne liv. Det er som et hemmelig språk bare du og babyen kan snakke.

2. Du lager et MENNESKE!
Hva kan jeg si for at dette skal bli kulere?! *roper* DU lager et MENNESKE!!!!

3. Undringen.
Hvem er det som er der inne? Er det en gutt? En jente? Begge deler?! Vi vet ikke! Og hvordan ser h*n ut? Mulighetene er endeløse. Har babyen pappa'en sine øyne? Mamma'en sin hårfarge? Hva skal babyen hete? Finner man ut av det underveis eller ser man det først når h*n kommer? 

4. Kjærligheten. 
Allerede elsker du den lille babyen. Den eneste personen i verden som vet hvordan hjertet ditt høres ut i fra innsiden. 

5. Bae stepper opp gamet. 
Plutselig får du middag servert, blomster uten grunn, massasje, VILJEN DIN, sjokolade. Du blir virkelig tatt vare på. Får ikke åpne døra selv engang. Og bære inn handlevarene? Glem det!! Tenk å få se den du elsker bli pappa.  

6. Andre stepper opp gamet. 
Alle forstår at du er sliten, til og med om du ikke er det. Folk gir fra seg plassen sin til deg, slipper deg foran i køen, spør "skal jeg holde den for deg?" om du bærer noe som kan se nesten halvveis tungt ut. Folk tar rett og slett vare på deg; og noen bare kikker på deg, også lyser de opp. Som om det faktum at du er gravid bare gjør folk lykkelige. Å, det er fint.

7. Du kan spise alt du vil!
Haha, hvis du føler for sjokolade til middag så blir det sjokolade til middag. Ingen har noe de skulle ha sagt! Hihihihi

 

 

 

______________

#gravid #mamma #gøy #baby #liste

  • 14.06.2016, 18:53

7 ting som suger når man er gravid


Det er fantastisk å vente barn, men i dag vil jeg ta for meg syv ting som ofte er med i pakken som  jeg personlig ikke syntes så mye om. Selv om det ikke er gøy når man står midt i det, er det morsomt å se tilbake på. With no further ado:


1. Dusjing.
Forstå meg rett, det er deilig å ta seg en dusj. Jeg elsker å bare stå der og kjenne vannet renne nedover kroppen, synge litt, barbere beina, vaske håret, bruke scrub og så til slutt smøre meg inn i en deilig krem, men som gravid hadde jeg et problem som gjorde dette vanskelig. Jeg klarte ikke stå særlig lenge uten å bli trøtt, svimmel og nesten litt kvalm. Arm bevegelsene ved vasking av kropp og hår, barbering, osv er plutselig like tøft som en intens treningsøkt, ikke kan man synge for det fremskynder hele prosessen og hele dusje-saken er rett og slett et ubehag.

2. Aktiviteter.
Kropp: "Åja, tenkte du at du skulle ta deg en tur på handlesenteret uten mål og mening for å treffe på noe fint å ta med deg hjem???"
Du: "Ja, de har salg på H&M.. og KID, så jeg tenkte jeg skulle gå og -"
Kropp: "Jeg kommer til å ta all energien din før du er halvveis inn i kjolen du vil prøve. Som forresten kommer til å være alt for liten. Haha."

3. Nysing.
Er du veldig sensitiv så råder jeg deg å hoppe over dette punktet. Dine fredfulle dager der du kan slippe ut et uskyldig nys er over. Plutselig er det alltid en liten sjanse for at dersom du må nyse slipper blæren din helt taket i det nanosekundet nysen slippes og du tisser på deg. Det verste med det er vel den følelsen du sitter igjen med etter at du panikk ringte jordmor for å fortelle at vannet hadde gått og hun forsiktig forteller deg at du bare hadde "et lite uhell". Jeg krysser i alle fall fingrene for at om dette skulle skje deg så er du i det minste alene... det var ikke jeg...

4. "Ro og fred".
Alle som sier "Du får lade opp nå i mens du kan." eller "Det er god du har fred og ro om natten ennå, det har du ikke når babyen er kommet." vet ikke hva de snakker om!!!!!!!!!!!! 
For det første så er det som oftest i det du legger deg om kvelden babyen bestemmer seg for at nå skal h*n holde fest inne i magen din og gjøre det umulig for deg å sove.
For det andre, våkner man tre, fire, fem ganger om natten for å spise, gå på do, man må bytte side å ligge på for den man har all vekten på tåler ikke mer, eller man blir besatt av en demon også kjent som Krampe I Leggen. Og sist men ikke minst: bare det å finne en komfortabel stilling med en pute under hodet og en mellom beina er virkelig en kunst, det som var godt i går er ikke det i dag. Ro og fred, my ass.

5. Å bli utelatt pga graviditet.
Dersom jentegjengen samles og man ikke blir invitert fordi "jeg tenkte du sikkert var for trøtt" eller "det var jo alkohol der", så er det triste greier. Kanskje er den gravide trøtt, og kanskje er det kjedelig når alle drikker seg fulle, men kanskje hadde hun hatt godt av å snakke litt med noen andre enn kjæresten sin, kanskje hadde det vært deilig å pyntet seg opp og følt seg fin selv om kroppen ikke passer og kommet seg ut av huset litt, og kanskje - men bare kanskje - kan hun kjenne etter selv om hun har lyst eller ikke. Inviter!!!!! 

6. Begrenset perspektiv nedentil og bevegelighet. 
Plutselig forstår man ikke at tåneglene er blitt lange før typen stopper opp, ser på føttene dine og sukker tungt. Det å barbere seg ordentlig nedentil selv, er jo helt umulig. Noen ganger på kontroll hos jordmor må man urinere i et plastikk glass, og å treffe oppi glasset uten søl er jo rene heksekunsten. Til slutt blir det vanskelig å ta på sokker. Når man mister noe på gulvet, med mindre det er craving-relatert, blir det mest sannsynligvis liggende. Bare fordi å faktisk bøye seg ned er håpløst. Håpløst.

7. Emosjoner.
Altså. Sukk. Man føler mye, så hardt, fort og intenst. Man kan gå fra 0-100 på alle skalaer og tilbake igjen i løpet av sekunder. Litt som en overtrøtt-hyperaktiv treåring, bare enda verre. Dads-to-be ... Hold dere fast... 

 

 

_______________

For balansens skyld: 7 fantastiske ting ved å være gravid! ;)

#gravid #humor #mamma #baby

  • 07.06.2016, 21:23

To mnd igjen til termin


Dette innlegget har jeg hatt upublisert i arkivet mitt lenge, nå er jo tvillingene snart blitt ett år!!! Artig å lese tilbake på tankene jeg hadde. Jeg gruet meg mye til fødselen i graviditeten og jeg sier det under men her må si det en gang til: ta opp frykten med jordmor! Det kan gjøre enorm forskjell!

_____________________
30.06.15

Så var jeg kommet så langt da. Jeg har to mnd igjen før termin og jeg ser mye roligere på hele saken enn jeg gjorde, klart har jeg litt skrekk i tankene men ikke nære med så mye som jeg gjorde. Alt jeg kan si er at om man kvir seg til noe, spesielt fødsel, ta det opp med jordmoren du går til og stopp ikke der; be om fødselsamtale på sykehuset du skal til, det gjør så godt.

Jeg var på fødselsamtale ved mitt sykehus som da er i Haugesund, og der var jordmoren og legen jeg snakket med så imøtekommende og snille og fulle av svar til vanskelige spørsmål, det kunne ikke gått bedre! Alt jeg visste før jeg kom dit til var at jeg måtte ha epidural og jeg måtte til Haugesund for å føde siden jeg var gravid med tvillinger. Nå vet jeg hvordan fødselen vil foregå, jeg vet hva som vil skje om jeg må ha hastekeisersnitt og hvordan ting blir gjort om det er en fødsel uten komplikasjoner og sånn ca hvilke tiltak vil bli satt i gang om jeg treffer en komplikasjon eller to på veien. Ooog det føles bra !

Jeg føler at jeg går rundt med en timer som teller ned til fødsel over hodet mitt, det er gøy og spennende og irriterende på en gang, for jeg kan ikke se den! Klart jeg har jo termindatoen, men det er ikke så mange tvillingsvangerskap som holder ut så lenge, og jeg tror 100% at de vil komme tidlig, også håper jeg nesten at de kommer nå med en gang for jeg er så lei av å ha denne kroppen som ikke får til noen ting og samtidig håper jeg de holder seg inne så lenge som mulig for å unngå at de ikke får utvikle seg ferdig. Tror jeg må lage et innlegg om ting jeg ikke får til nå som jeg er så stor, det er mye forskjellig sært.

 


 


 

.........lol

Chewing Pearls

Blid og glad trebarnsmor med kronisk skrivekløe. Eller noe sånt. Hei! Kontakt meg på ida_andrei@yahoo.com.

Search

Bloggdesign

hits