• 20.08.2017, 15:13

Et nytt liv


Det er rart å tenke på hvor annerledes ting kan bli ett år fra nå, seks mnd fra nå eller bare en uke fra nå. Jeg har hatt den samme hverdagen med ca de samme tingene å stresse med i nesten to år. Hverdagen bestod av å lever og hente Storesøster i barnehagen, være hjemme med guttene, gi alle barna mine trygghet, omsorg og tilfredsstille deres behov, og mine egne, selv om de noen ganger går helt i kryss ovenfor hverandre. Leke Askepott og Kaptein Sabeltann, henge klesvask og lage middag. Pusse tre små sett med tenner, synge godnattasang og lure på om de har spist nok i dag, eller på hva de drømmer om. 

På ett vis så er jo alle de tingene der ennå, men på annet vis er alt helt annerledes. Nå er guttene begynt i barnehage. Jeg er begynt på skolen. Og ikke nettstudium slik som før der jeg former det rundt meg, men en ekte skole med ekte klassekamerater og ekte lærere der jeg formes rundt den. Den første uken er omme og jeg har lært meg så mye jeg ikke forventet. Ting jeg faktisk aldri har tenkt på før. Jeg har lært meg å lage ballonghund, jeg har lært meg å kløyve et tre i to med minimal anstrengelse, men den tingen jeg syntes er aller viktigst at jeg har lært meg handler om tid.

Mandag begynte jeg på skole på et sted jeg aldri før har vært, det var en stressende prosess å sette seg inn å hvor alt var og hvordan jeg skulle komme meg dit. Det har vært en kjempe hektisk uke med forelesninger, oppgaver og mye leselekse. Jeg har forstått hva folk mener når de påstår at det ikke er nok timer i døgnet, for det lærte jeg tvert på mandag. Jeg har til tider hatt vondt i mammahjertet og kjærestehjertet og studenthjertet, men heldigvis så sier Idahjertet at ingen kan våkne opp til et nytt liv og få til alt med en gang. Det gjelder å ta en ting om gangen. Men den følelsen jeg hadde på fredag når jeg kom hjem... den klarer jeg ikke å beskrive tror jeg. Følelsen var der fordi at nå, endelig, hadde jeg tid - en hel helg! En hel helg til å klemme på barna, være med på leken, se de og snakke med de. En hel helg til å bruke tiden godt sammen.

På mandag lærte jeg at tiden sammen ikke er en selvfølge, selv om det nå i to år har vært det. 

Tiden sammen må brukes godt og ingenting gjør meg mer takknemlig enn å være klar over det.

 

 

#student #mamma #kjæreste #tid #nyttliv #familie #skole #barn

Chewing Pearls

Blid og glad trebarnsmor med kronisk skrivekløe. Eller noe sånt. Hei! Kontakt meg på ida_andrei@yahoo.com.

Search

Bloggdesign

hits